Paloturvallisuuden jäljillä

Teollisuudessa voi sattua monenlaisia onnettomuuksia, kuten esimerkiksi tulipaloja. Jotta suuret onnettomuudet estettäisiin, tehtailla täytyy olla käytettävissä asiaankuuluva paloturvallisuusvälineistö. Sen hankinnassa täytyy huomioida muutamia seikkoja.

PNR Nordicin sivuilta löytyy tietoa uusimmista paloturvallisuusvälineistä, sillä yhtiö on jo vuosikymmeniä valmistanut teollisiin paloturvallisuuslaitteisiin liittyviä osia ja järjestelmiä. Yhtiön tarjonta keskittyy vaahtotankkeihin, niiden ohjausjärjestelmiin ja suuttimiin, joita voidaan yhdistellä asiakkaan tarpeiden mukaan parhaimman lopputuloksen takaamiseksi.

Paloturvallisuusvälineistön ABC

Palon sammuttamiseen tarvitaan vaahtoainetta ja vettä, jonka sekoitus täytyy ohjata paloalueeseen. Koko tämä prosessi tapahtuu sammutuskaluston avulla, joka koostuu tankista, paineensäätelijästä, ohjaimesta ja suuttimesta.

Vaahtoaine on aina jossain tankissa, josta se otetaan käyttöön. Modernein PRN Nordicin tankkisysteemiin voidaan vaahtoaine tuoda mistä tahansa painetankista, kuten vaikkapa rekasta. Tämä joustavuus takaa, että systeemi ei tarvitse uudelleentäyttöä, vaan se voidaan pitää jatkuvasti toiminnassa. Yhtiöltä löytyy kuitenkin myös perinteisempiä tankkeja, jotka pitävät sisällään tietyn määrän vaahtoainetta. Tankkien koot vaihtelevat 12000 litrasta käsikäyttöisiin kokoihin, jotka voidaan asentaa seinään.

Vaahtoaineen ja veden sekoittamissuhde on tärkeä, joten paloturvallisuusvälineissä on tätä tarkoitusta varten paineensäätelijä. Vesi ja vaahtoaine tulevat omia putkia pitkin paineensäätelijän sekoittimeen, joka tarkkailee ja säätää vaahtoaineen suhdetta veden paineeseen parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

Sekoitettu neste menee seuraavaksi tankista ulos ohjaimeen ja suuttimeen. Myös ohjaimista löytyy monenlaisia vaihtoehtoja manuaalisesta automatisoituun käyttöjärjestelmään. Ohjaimilla määrätään, minne sammutusneste kohdistuu. Lopulta kuitenkin viimeinen osa eli suutin määrittelee, millä tavalla sammutusneste suihkuaa. Se voi olla tiukasti kohdistettua tai laajemmalle alueelle hajautettua suihkua.

Ohjausjärjestelmät voidaan myös asettaa asematorneihin, jolloin niiden toimintasäde kasvaa. Yleensä asematornit ovat kymmenen metrin korkuisia, ja ne ovat vankkarakenteisia ja kestävät jopa 130 km/h tuulen nopeudet.

Jos kiinnostuit teollisesta paloturvallisuudesta, käy katsastamassa PNR Nordicin sivuilta lisää tietoa.

2 Jul 2017